Popo vs. Göt

Detaylarını sonra yazacak olmakla birlikte geçen hafta baba-kız tatildeydik. Bir akşam üstü 3-4 kişi bir vosvos içinde kumsaldan eve dönerken arkada oturan Z’den şöyle bir cümle duydum:

“Kumsalda popişime kum kaçmış galiba, kaşındırıyor…”

Bunun üzerine arabadaki diğer bir büyük çocuk “nerene? nerene? diye sorduğunda inanılmaz bir netlikte şu cevap geldi:

“Götüme! Götüme diyorum, kum kaçmış, galiba kaşındırıyor… Götümeeee!!! Götümeeee!!!”

Bu, Z’nin ağzından “göt” kelimesini ilk duyuşum oldu. Tereddütsüz, kendinden emin, olabilecek en düzgün net ve tabii ki inanılmaz vurgulu bir kullanımdı… Sonrasında kimse yorum yapmadı ve konu kapandı (Elbette benim yüzümde kaytan bir gülümseme kaldı) Yaklaşık bir haftadır aklıma her geldiğinde bu sahne gülümseyiveriyorum…. (Götümeee diyoruuuum… Götümeee…)
Bu sabah ise, az önce ikinci olay yaşandı…

Z. kahvaltısını ederken hızlı ve yarım yamalak bir duş yapıp çıktım, yanında beni belimde havluyla gördüğünde “Sadece alt tarafını mı yıkadın?” dedi. (Bu aralar sokakta yazlık terlik ve sandalatlerle gezdiğinden akşamları yatmadan bacaklarını yıkıyoruz) “Hayır” dedim, “tüm vücudumu yıkadım ama kafamı ıslatmadım…” Bunun üzerine ikinci bir kez “sadece alt tarafını mı yıkadın?” diye sorunca: “Boynumu, göğsümü, kollarımı, koltuk altlarımı, göbeğimi, belimi, popomu, bacaklarımı, dizlerimi ve ayaklarımı yıkadım” dedim…
Bir an durup, “götünü de mi yıkadın yani?” diye soruverdi. “Göt yerine popo demeyi tercih ediyorum, daha kibar böylesi, evet popomu da yıkadım” dedim. Bunun üzerine “Ama erkekler göt diyorlar popoya” diye cevapladı. Elbetteki “hangi erkekler?” sorusunun cevabı “okuldaki erkekler” oldu. Ben de tekrar “popo” demeyi tercih ettiğimi böylesinin daha kibar bir ifade olduğunu bir kez daha söyleyince “Evet ben de popo diyorum zaten” dedi ve konu kapandı.

“Göt”ün nerden çıktığı böylece anlaşılmış oldu… :)

 

0 Comments

  1. süpermiş :)

  2. Okuldan mezun olmuş erkekler de aynı kelimeyi kullandığından, okuldaki çocukların da böyle telafuz etmeleri çok normal! :)

  3. Puhahaha! Özgür, çocuk en azından kibar insanlarla kibarca, diğerleri ile de bildiği gibi anlaşabilmeyi öğrenmiş. Çok önemli bir sosyal gelişme bence :)

    Ayrıca çok nazik olduğunu yinelemek isterim :))))

  4. okuyup okuyup gülüyorum.!

  5. Bizim memlekette göte göt denir :)

  6. :))
    kelimeyi ilk kulanımından sonra kimsenin bişey söylemeyip konunun kapanması fakat herkesin içinden tebessüm etmesi gerçekten güzel ve önemli. çünkü çocuklar aşırı tepki verilen (kahkahalar, tekrar tekrar aynı kelimeyi kullanıp gülmeler) kelimeleri ve ya hareketleri olur olmaz heryerde fazlaca kullanıyorlar.. (anne babayı zor duruma düşürüyorlar:))

  7. Dün sakin sakin okumaya basladim ve sanki bir anda, bir bomba patladi;kahkaha bombasi :) Gülmekten yorum yapamadim.Gece yattim,hala aklimdaydi.Bugün bir daha okudum,yok böyle bir sey.Ya da var.Biraz benzeri, ayna karsisinda "Biraksana len!" diyen Z. olabilir mesela.
    Ufak cocuklarin dile bu derece hakimiyeti gercekten olaganüstü geliyor bana.Hele ki Z.'nin masallahi var.O zaman masallah.Cok cok sevgiler kendisine,iletirseniz sevinirim.
    Hoscakalin.

  8. Gözümden yaş geldi :) Ah bu çocuklar…

  9. Dün akşamdan beri gülüyorum :D :D

  10. Ruzgarli Gunler ve Geceler

    01 Ağu 2011 at 17:22

    Dün Rüzgar "kıç" dedi diye fenalık geçiriyordum, şimdi biraz içim rahatladı :)

  11. Çocuklar biraz da böyle kelimelerde büyükler ne tepki verecek diye sınıyor.
    Yanlış bir yaklaşım istenmeyen kelimenin sürekli kullanılmasına sebep oluyor.
    Muhtemelen biraz daha büyüdükçe daha neler duyacaksınız :)

  12. Sitenize rastgele bir giriş yaptım ve bu yazınızı merak ettim. Çok keyifli bir yazı olmuş paylaşım için teşekkürler :)

  13. Bizim oğlan da bu aralar "göt", "osuruk" , "bok" gibi kelimelere takmış durumda. Zeynep ile aralarında yanılmıyorsam bir ay var. Küfür döneminden geçtiklerini söylemişti bir arkadaşım, ben de rahatlamıştım duyunca. Sizi de rahatlatayım dedim :)

  14. hahahaha gülmekten öldüm mesaime bitimine yakın, nefis bir anektod.
    sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2024 Baba Olmak

Theme by Anders NorenUp ↑