Bir Dolap Dolusu Çocuk Kitabı

Ben bir blog yazarıyım… Ve elbette bir blog meraklısıyım. Blog, daha doğrusu weblog kavramiyla 2000’li yılların başında tanışmamdan önce de kişisel websitemde adı konmamış bir blogculuk yapıyordum. (Nerdeyse 12-13 sene olmuş) Bu süre içinde kişisel blogum da, bir çok tematik blogum da oldu. Kişisel blogumdan sonra en uzun süreli olanı Babaolmak.com oldu, o da zaten zaman içinde kişisel blogumun yerini aldı… PCnet dergisinde Türkçe bloglar üzerine köşe yazarlığı da yaptım, blog dünyasıyla ilgili panellerde, seminerlerde konuştuğum da oldu. “Ben bunu düşünmüştüm” dediğim çok bloga rastladım… Bu arada düşündüğüm blogların çoğunu da hayata geçirdim maymun iştahlı bir blog meraklısı olarak ama sonunda blog yayıncılığında en önemli şeyin istikrar ve tutarlılığın, sürdürülebilirliğin, devamlılığın önemini fark ederek konsantrasyonumu tek bir bloga, Babaolmak.com’a vermeye karar verdim. (En azından uzun bir süre için) Aklıma gelen blog fikirlerini değerlendirsem de, Google’da şöyle bir arayıp benzeri var mı diye yoklasam da hayata geçirmez, “biri ilerde yapar nasıl olsa” diyerek yürür gecer oldum…

Bu fikirlerden biri de çocuk kitapları üzerine bir blogdu… Özellikle baba olduktan sonra daha da artan bu ilgi sonucunda online bir çocuk kitapçısı üzerine kafa yorarken, Kipitap.com için kısa kitap yorumları yazarken böyle bir blog var mı diye uzun uzun araştırmış, olmadığını görünce de “yapsak ya” demiş, sonunda da “çok dağılmamak lazım” diyerek kendi işime dönmüştüm.

İşte tüm bu sebeplerden, Bir Dolap Kitap‘ı ilk gördüğümde çok heyecanlandım. Sadece bir blog meraklısı olarak değil, çocuk kitaplarına meraklı bir baba olarak, online bir çocuk kitapçısı ile uğraşan bir internet girişimcisi olarak da çok hoşuma gitmişti Bir Dolap Kitap. Bir süre takip ettikten sonra devamlılık konusunda da son derece istikrarlı olduklarını görüp daha da gözüme girip, favorilerime eklendiler. Şimdi artık bloga girmekten ziyade her gün gelen güncelleme mailleri vasıyasıyla takip ediyorum kitaplarla ilgili yazılarını. Takip etmek ne kelime, imrenerek takip ediyorum. Öte yandan çocuk kitaplarıyla ilgili olası projelerini de hissederek ve heyecanla bekleyerek takip ediyorum.

Çocuk kitaplarını bu derece detaylı inceledikleri, fart ekmediğim bir sürü minik detaya bu kadar yoğunlaştıkları için seviyorum, bunların yanı sıra bir çok kitapla ilgili aynı fikirde olduğumuzu gördüğüm için de kendi fikirlerimin sağlamasını yapmak adına takip ediyorum.

Çok uzatmayayım, çocuk kitaplarıyla ilgili bir blog var artık Türk blog dünyasında. Bildiğim kadarıyla benzeri olmayan bir blog. İçeriğiyle öne çıkan, kitap almadan önce şöyle bir yoklanmasında fayda olan bir blog. Yeni çıkan kitapları da takip edebileceğiniz, bakış açılarıyla size yol gösterecek bir blog: Bir Dolap Kitap

Çok uzatmamak için alıntı yapmıyorum ama daha da detay isterseniz:
Bu dolap neden açıldı
Bu dolapta neler var diye de bakabilirsiniz;

Ya da en iyisi, tıklayın gidin tüm blogu yerinde inceleyin…

0 Comments

  1. Bu yazıyı okuyunca inanın ilk anda nasıl bir yanıt vereceğimizi bilemedik. Koltuklarımızı kabarttınız, çok teşekkürler. Güzel şeyler yapmaya, sevdiğimiz işi “keyifle” yapmaya çalışıyoruz. Karşılığını da çok güzel alıyoruz.Proje meselesine gelince… Akılda fikirler var; lakin iş güçten zaman ayırmak zor. Ama hepsinin sırası , doğru zamanı gelecek. Nice kitaplara diyelim…

  2. Övgüleriniz için çok teşekkür ederiz. İnanın yazıyı ilk okuduğumuzda yanıt olarak ne yazacağımızı bilemedik. Koltuklarımızı kabarttınız. Yaptığımız işi severek ve keyif alarak, ortaya güzel bir şey çıksın diye yapıyoruz. Karşılığını da güzel geri dönüşlerle alıyoruz. Umarız bundan sonra daha da güzel işlere imza atarız. Olası projeler, demişsiniz. Umarız kendi zamanlarını bulup hayata geçirildiğinde onlar da beğenilir ve en önemlisi işe yarar. kafada fikir çok da iş güçten fırsat bulup hayata geçirmek zor. :)
    Ne diyelim? Nice kitaplara…

  3. Teşekkürler daha baba olmadık ama :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2024 Baba Olmak

Theme by Anders NorenUp ↑