Aylık Doktor Kontrolü

Pazartesi günü ilk “aylık” doktor kontrolümüze gittik. (Bilmeyenler veya mevzuya yeni başlayanlar için belirtmekte fayda var. Bebek denen insan türü ayda bir çocuk doktoruna giderek rutin kontolden geçiyor ve aşılarını oluyor. Daha dikkatli takip edilmesi gerekenler varsa arada kalan sürede de doktorunuza sık sık uğrayabiliyorsunuz) Oldukça keyifli ve sorunsuz bir kontrol oldu. Kızımız son tartı kontrolünden bu yana 180gr daha almış. Bu da Alev Hanım’a gitmeye başladığımızdan beri (17 Temmuz) günde 25gr demek oluyormuş. Yani gayet normal. şu andaki tek ihtiyaç 17’sinden önce kaybedilen gramların geri alınması… Yani doktorumuzun kelimeleriyle değerler ortalamanın altında ama normal aralığın içinde.

Dediğim gibi kilomuz 3.180 olmuş durumda, boyumuz 49cm’den 52’ye çıkmış. (Dikkat, anne babaların çocuklarının sağlığı, boyu, kilosu gibi konularda birinci çoğul ekleriyle konuşmasına canlı örnektir… Kendi kendime şaşırdım yani) Gidişat son derece iyi yani. Kilo almaya bağlı olarak kızımızın derisindeki bolluklar yok oldu (deri altındaki yağ dokularının oluşmasına bağlı olarak) yanaklar biraz şişti, poposu artık biraz daha ele geliyor filan…  Sonuç itibariyle iki saatte bir emmeye devam edecek kızımız. Ki artık kendiliğinden uyanıp “Hadi kardeşim, acıktık…” yaygaraları koparmaya başladı. Son günlerdeki gaz sancılarıyla ilgili olarak bir iki ilaç önerdi doktorumuz. Biri Metsil’di, biz Mylicon kullanabilir miyiz diye sorduğumuzda itiraz etmedi doktorumuz. (Biz de aynen eczanede aldık soluğu) (Bu arada bir parantez daha açayım, enteresandır kızımız da iki gündür çok az gaz sıkıntısı yaşıyor, ilginç olan gündüzleri çok çok az uyuyup, gece fosurduyor… Uyanık olduğu zamanlarda da sakin sakin suratınızı seyrediyor… Hoş bu tip sakinli haberlerinden sonra aynen utandırıyor bizi sağolsun. Durun bakalım)

Deniz inek sütünden uzak durmaya devam edecek. Süt içmek kaymak ve dondurma yok. Protein için peynir zorunlu devam edilecek ancak koyun sütünden peynirler tercih edilecek. Açık çay içilebilir, ki gıdalarda herhangi bir kısıtlama yok. (Gaz yapar diye baklagillerden, soğandan filan uzak durmaya gerek yokmuş yani)

Kızımıza ikinci Hepatit aşısı yapıldı. Biraz bağrındı elbet, bu arada aşılar bacaktan yapılıyor onu görmüş olduk. Son olatak da refleksleri kontrol edildi. Bunun için iki ayrı numatra var. Sırtüstü yatan veledin her iki eline işaret  parmaklarınızı veriyorsunuz ve onu havya kaldırıyorsunuz, parmaklarınızı tutup bırakmadan hvaya kalkabiliyor mu ona bakılıyor. (Kızımız abartı başarılıydı bu konuda) (Barfiks çeken Rovky Balboa geldi gözüme) İkinci kontrol de yüzü yere bakarak tek elle havaya kaldıran veledin bacakları nasıl kastırıp gerdirdiği kontrolü; bundan da yüz akıyla geçti veledimiz.

Arada bir tartı kontrolümüz olsa da bir sonrasi asıl kontrol ve aşı bir dahaki ay. AYnı gün hem verem aşısı hem de karma aşı yapılacak. Enteresan bilgi şu ki, karma aşı doktorumuz tarafından yapılabilse de verem aşısı sadece Verem Savaş Dispanserleri’nde yapılabiliyormuş. Bebeklere cuma öğleden önce yapılıyormuş. Dolayısıyla aklınızda olsun; ikinci ayda bir cuma sabahı Verem Savaş Dispanseri yolu tutulacak.

0 Comments

  1. Biz gaz için Neo Baby diye bir ilaç kullandık ve epey faydasını gördük. Eğer son kullandığınızdan beklediğiniz sonucu alamazsanız bunu da deneyebilirsiniz.

  2. Merhaba,
    sitenizi bugün keşfettim.Bebeğinize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Zamanında yararlandığım bir link vardı,onu aradım ama bulamadım şimdi. şöyle ilginç bir ipucu vardı o linkte: Bebeğiniz “eh” gibi bir ses çıkardığında gazı var demektir, bebeğinize yardımcı olun.
    Biz hiç ilaç kullanmadık. Sırtını okşayıp biraz da dolaşınca(bazen 10 dakika kadar) gazı mutlaka çıkıyordu.Yaklaşık üç aylık olduğunda bu sıkıntıları atlatmış olacaksınız.

  3. Minik Patikler

    09 Ağu 2007 at 21:58

    Öok sevindim umarım bütün kontrolleriniz en az ilki kadar hatta daha da güzel geçer, aşıda bağrınması insana kötü hissettirse de iyilikleri için olacaklar. Gaz için ben de Mylicon tavsiye ediyorum, biz duyduktan sonra Ankara’da bir drugstoredan kargoyla getirtmiştik :) Öok varmış meğer yakınlarımızdaki eczanelerde acemiliğimize geldi.

    Mutlu günler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2024 Baba Olmak

Theme by Anders NorenUp ↑